De voordelen van IMAP mail

IMAP

Veel mensen zijn onbekend met de mogelijkheden die hun standaard mailpakket biedt.

Veelal wordt vooral de webmail gebruikt.

Ook met POP-mail zijn wel veel mensen bekend, maar IMAP? wat is dat?

Juist IMAP mail is mijn favoriet en is de perfecte mix van een snelwerkend e-mailprogramma zoals Outlook of Thunderbird en het centrale bewaarpunt online.

Hoe werkt IMAP (Internet Message Access Protocol)?

Bij IMAP wordt eigenlijk direct op de externe mailserver gewerkt via een e-mailprogramma. Veel mensen zijn bekend met Outlook van Microsoft Office. Een populair gratis programma is Thunderbird van Mozilla(Bekend van de Firefox webbrowser).

Wanneer u mail ontvangt blijft deze op externe mailserver staan, maar er gaat een copie naar uw lokale pc of laptop. U kunt dus al uw (oude) mail later bekijken zonder online te zijn.

Maar nu komt het leuke. Als u een mail verstuurt, wordt deze uiteraard op uw lokale pc in de map "verzonden items" geplaatst. Bij IMAP wordt nu echter ook op de externe mailserver deze mail in de "verzonden" map gezet.

Maar zelfs als u een filter aanmaakt ( alle mails van "iemand" naar de map "map-van-iemand"), worden deze filters en map op de externe server gezet.

Ieder apparaat gesynchroniseerd.

Dit maakt IMAP ideaal voor kleine ondernemingen en organisaties.

Iemand krijgt toegang tot bepaalde mail. Na de eerste inlog worden automatisch alle mappen aangemaakt en alles gesynchroniseerd. Als één persoon een mail heeft beantwoord, kunnen alle andere leden dat zien.

Veilig en privé

De IMAP servers waar wij gebruik van maken zijn goed beveiligd en staan op eigen hosting. Uw mail wordt niet door ons of de provider (automatisch) gelezen en is vrij van reclames.

Overal vandaan versturen

Met onze IMAP mail bent u niet aan locatie gebonden, zoals vaak met de email van uw internetabonnement. Ook op vakantie of in een hotel, als u een internetverbinding heeft kunt u mail onvangen en verzenden via uw standaard emailprogramma.

Zo houdt u de email-geschiedenis van uw onderneming compleet, wat vroeg of laat veel tijd gaat besparen.

 

Tijdelijk € 550,- voordeel!
`

Onze technologieën