Snelle sites hebben meer omzet

Snel in alle formaten

Waneer men een site bezoekt heeft men reeds na enkele seconden een oordeel over de site.

In die eerste seconden moet de website natuurlijk wel volledig geladen zijn.

Als u in een winkel of restaurant direct na binnenkomst aandacht wordt gegeven en u direct bediend wordt, voelt dat een stuk aangenamer dan waneer u eerst "even moet wachten".

Snelle service = Goede service

Al hoeft dit natuurlijk niet altijd waar te zijn, het is wel waar het begint. Een langzame site voelt al snel als een ‘zolderkamerwebsite’. Een snelle site komt professioneler over.

Mensen, die een product zoeken, zoeken ook op internet (vaak onderbewust) naar tekenen van goede service. Een teken dat de verkoper ook heeft geinvesteerd in zijn product, een teken dat het een serieuze professional betreft.

De snelheid van de website geeft die info.

Mobiel internet

Snelheid was jaren geleden ook al een hot item in de Internetwereld, maar met de komst van de breedbandverbinding hebben designers opnieuw de vrijheid genomen om zware bestanden mee te sturen: ‘Het Internet was snel genoeg geworden’.

Met de komst van mobiel internet is snelheid weer zeer actueel geworden.
De GSM of 3G verbinding heeft weer een beperkte snelheid waardoor vele websites nauwelijks te laden zijn bij een matige verbinding.

Waneer een bezoeker het hem bekende websiteadres invoert in zijn telefoon en binnen een seconde staat er een website in zijn scherm die duidelijk ontworpen is voor een mobiel, met het uiterlijk van een app, is er direct dat gevoel.

Het gevoel van goede service, een kenmerk van een serieuze site.

Als je Google Adwords gebruikt

Google waardeert op vele manieren de advertenties die je op Google Adwords aanbiedt. Een van de criteria is de laadsnelheid van de landingspagina.

Ook Google snapt natuurlijk dat bezoekers service zoeken. Zij plaatsen niet zomaar iedere advertentie bovenaan. Naast het opbod-systeem hanteert Google ook andere criteria. Zo moet de paginainhoud wel overeenkomen met de advertentieinhoud. De mate van overeenkomst krijgt een waardering. Zo ook de laadsnelheid van de website.

Bij een gelijke of vergelijkbare bieding op een bepaald keywoord zal Google de advertentie met de hoogste waardering hoger plaatsen dan een lager gewaardeerde concurrent.

Een goede investering in uw website kan dus voor lange termijn een gunstige invloed op het rendement van uw Adwords campagnes hebben.

Hoe maak ik mijn website snel?

Hosting

Neem allereerst een goede hosting.
Dat is meestal geen ‘budgethosting’. Daar staat uw website namelijk samen met een aantal andere websites op een server. Op drukke tijdstippen kan zo’n website langzaamer worden.

Expressive Webservices Kan u assisteren met het maken van de juiste keus in het uiterst ruime assortiment van hosting.

Een populair nieuw product is de SSD(Solid State Drive) hosting. Deze moderne servers zijn uitgerust met het nieuwste type opslag, de Solid State Drive. Een SSD is als het ware een hypermoderne usb-stick die data vele malen sneller aanlevert dan de traditionele harddisc met een draaiende schijf erin. De prijs-snelheid-verhouding is uiterst gunstig op deze machines.

Verminder de bestandsgrootte en het aantal bestanden

Zorg dat afbeeldingen niet groter zijn dan nodig en zorg voor aparte kleinere afbeeldingen voor mobiele telefoons.
De websites die wij bouwen zijn voorzien van software die dat voor onze klanten uit handen neemt. Als beheerder kunt u een foto uploaden, plaatsen en de grootte instellen. De software maakt dan een kopie op de juiste groote en slaat die op om te gebruiken. Voor een mobiele telefoon worden de afbeeldingen automatisch verkleind.

Goed bouwen

Voor de webdeveloper zijn er vele technieken beschikbaar om de snelheid te optimaliseren. Bij Expressive gebruiken we een combinatie van de laatste technieken zoals het combineren en comprimeren van bestanden. Uw website wordt tot een zo compact mogelijk pakketje "ingepakt" alvorens hem te versturen.

Slimme Caching

Waneer een gebruiker een pagina opent, wordt deze pagina "gemaakt" door het CMS-systeem.
Bij caching wordt een eerder getoonde pagina in de server opgeslagen zodat de volgende keer dat dezelde pagina wordt opgevraagd, hij direct die opgeslagen versie kan tonen.

Het tonen van een opgeslagen versie gaat sneller dan het opnieuw aanmaken van de pagina.

De websites van Expressive zijn voorzien van software die, na het maken van een wijziging, de opgeslagen versies vernieuwt. Zo staat altijd van iedere pagina een opgeslagen versie klaar die met maximale snelheid getoond kan worden.

 

 

Wees op tijd en profiteer van deze aanbieding
`

Onze technologieën